Форд Фокус вече няма да се произвежда  Още един легендарен

...
Форд Фокус вече няма да се произвежда  Още един легендарен
Коментари Харесай

Спират производството на този автомобил - любим на много българи

Форд Фокус към този момент няма да се произвежда 

Още един именит модел коли отива в историята. Ford публично удостовери, че стопира производството на Focus. Вече има и съответна дата за това - 30 ноември 2025 г.Любопитното е, че търсенето на Ford Focus в Европа се е нараснало доста преди прекъсването на производството. През 2023 година са продадени повече от 100 000 хечбека и комбита, което е 27,6% повече от 2022 година, съобщи БЛИЦ.

Въпреки че Focus не заема лидерска позиция в своя сегмент, продажбите му порастват по-бързо от тези на множеството съперници, като той се подрежда на второ място по този индикатор след Skoda Octavia (+43,5%). Информацията за прекъсването на производството на Ford Focus беше оповестена още преди време, само че в този момент профсъюзът на служащите в немската автомобилна промишленост IG Metall разгласи съответна дата за прекъсване на конвейера - 30 ноември 2025 година

Според постигнатото съглашение с профсъюзите 3500 от общо 4500 чиновници в немския цех в Заарлуис, където се сглобява модела, ще бъдат съкратени. Ford ще даде обезщетения на освободените чиновници. Съкращенията ще стартират след привършване на производството, което значи в края на 2025 година. Въпреки това към 1000 чиновници на Ford ще останат в компанията, евентуално с цел да работят върху бъдещи модели или електрически транспортни средства.

Решението на Ford да приключи производството на Focus може да е изненадващо поради възходящото търсене на модела. Но компанията е правила сходни ходове и преди, елиминирайки известни модели като Fiesta, с цел да освободи място за коли с по-добра стойност или насочени към бъдещето като електрическия Explorer.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР